Bramborovo - kuřecí guláš
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 2 větší brambory
- 3 frankfurtské párky
- 1 velká cibule
- 1 plná lžíce sádla
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce uzené papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar nebo voda
- gulášové koření
- kmín
- pepř
- sůl
- chilli podle chuti
- majoránka
Postup Bramborovo - kuřecí guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso a okrájené brambory nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno. Rozpustíme sádlo, cibuli restujeme do zlaté barvy a přihodíme česnek.
Po krátkém osmažení přidáme maso a necháme zatáhnout. Až maso zbělá, přisypeme papriku a hned potom mouku. Chvíli restujeme, okořeníme a zalijeme studeným vývarem.
Když začne polévka vařit, přisypeme brambory a nakrájené párky. Vaříme do změknutí brambor, asi 15-20 minut. Průběžně mícháme, protože mouka má tendenci se přichytávat.
Až brambory a maso změknou, stačí už je dochutit majoránkou, chilli a pepřem podle chuti.
Podáváme s chlebem, nejlépe domácím.