Bramborovo - kuřecí guláš

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích stehenních řízků
2 větší brambory
3 frankfurtské párky
1 velká cibule
1 plná lžíce sádla
3 stroužky česneku
2 lžíce uzené papriky
2 lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
gulášové koření
kmín
pepř
sůl
chilli podle chuti
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso a okrájené brambory nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno. Rozpustíme sádlo, cibuli restujeme do zlaté barvy a přihodíme česnek.

  2. Po krátkém osmažení přidáme maso a necháme zatáhnout. Až maso zbělá, přisypeme papriku a hned potom mouku. Chvíli restujeme, okořeníme a zalijeme studeným vývarem.

  3. Když začne polévka vařit, přisypeme brambory a nakrájené párky. Vaříme do změknutí brambor, asi 15-20 minut. Průběžně mícháme, protože mouka má tendenci se přichytávat.

  4. Až brambory a maso změknou, stačí už je dochutit majoránkou, chilli a pepřem podle chuti.

  5. Podáváme s chlebem, nejlépe domácím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!