Bramborové šulánky s mákem
Recepty, Sladká jídlaPostup Bramborové šulánky s mákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce den dopředu.
Oloupané nastrouháme na jemno, přidáme hrubou mouku, špetku soli a vejce. Zpracujeme těsto a necháme 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si dáme vařit vodu.
Pokud se nám zdá těsto řídké, ještě zapracujeme mouku, musí být tužší. Děláme válečky o průměru cca 1,5 cm a z nich odkrajujeme kousky asi 3 cm.
Dáme do vařící vody, zamícháme, aby se nepřichytly. Po vyplavání na povrch vaříme cca 5 minut a sítkem vybereme.
Dáváme na plech lehce vytřený olejem, aby se neslepily. Pak již posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.