Bramborové šulánky s mákem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

600 g brambor
300 g hrubé mouky
špetka soli
1 vejce
mletý mák
moučkový cukr
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce den dopředu.

  2. Oloupané nastrouháme na jemno, přidáme hrubou mouku, špetku soli a vejce. Zpracujeme těsto a necháme 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si dáme vařit vodu.

  3. Pokud se nám zdá těsto řídké, ještě zapracujeme mouku, musí být tužší. Děláme válečky o průměru cca 1,5 cm a z nich odkrajujeme kousky asi 3 cm.

  4. Dáme do vařící vody, zamícháme, aby se nepřichytly. Po vyplavání na povrch vaříme cca 5 minut a sítkem vybereme.

  5. Dáváme na plech lehce vytřený olejem, aby se neslepily. Pak již posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!