Bramborové muffiny LFR

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g brambor (2-3 normální brambory nebo 1 velká)
10 g droždí (1/4 kostky)
trochu mléka (asi 1/2 dcl)
125 g polohrubé mouky
1 vejce
60 g zakysané smetany
3 lžíce měkkého másla
1/2 lžičky kari
1/2 lžičky mleté papriky
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si dáme vařit ve slupce a zatímco se budou vařit, rozdrobíme si droždí do vlažného mléka.

  2. Po uvaření brambory oloupeme a ještě horké nastrouháme, smícháme se zbylými surovinami, kvásek přidáme na konec a ručním šlehačem uhněteme husté těsto.

  3. Těsto dáváme do vymazaných a vysypaných formiček na muffiny, do každé asi dvě polévkové lžíce a na každý muffin dáme ještě vločku másla.

  4. Pečeme při 180°C dozlatova asi 25 minut.

  5. Hodí se ke všem minutkovým omáčkám, ve stylu houbového ragú nebo kari.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!