Bramborové koláčky Cibuláčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na těsto:
1 kg brambor uvařených ve slupce
1 větší cibule
250-300g mouky (dala jsem 1: 1 hladkou a polohrubou)
125 g tvarohu
2 vejce
sůl
1 polévková lžíce oleje nebo másla
Na náplň:
2 velké cibule
2 kyselejší jablka
150 g na kostičky nakrájené slaniny
150 g tvrdého sýru
šalvěj(já přidala pár lístků)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160°C.

  2. Brambory prolisujeme, přidáme tvaroh, vejce, mouku, osolíme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke směsi.

  3. Vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na prsty.

  4. Mouku přidáváme podle potřeby.

  5. Na pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, vyjmeme ji a do tuku vložíme na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme na kostičky nakrájená jablka a já přidala posekanou šalvěj.

  6. Osolíme a restujeme ještě cca 5 minut.

  7. Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péci v troubě.

  8. Vrátíme zpět slaninu.

  9. Necháme částečně zchladout a vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr.

  10. Těstem vyložíme buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvoříme placičky cca 1cm vysoké.

  11. Uprostřed uděláme důlek a naplníme směsí.

  12. Potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do rozpálené trouby, pečeme 30 min. a poté zvýšíme teplotu na 180°C.

  13. Dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!