Bramborové koláčky Cibuláčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na těsto:
- 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 1 větší cibule
- 250-300g mouky (dala jsem 1: 1 hladkou a polohrubou)
- 125 g tvarohu
- 2 vejce
- sůl
- 1 polévková lžíce oleje nebo másla
- Na náplň:
- 2 velké cibule
- 2 kyselejší jablka
- 150 g na kostičky nakrájené slaniny
- 150 g tvrdého sýru
- šalvěj(já přidala pár lístků)
- sůl
- pepř
Postup Bramborové koláčky Cibuláčky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160°C.
Brambory prolisujeme, přidáme tvaroh, vejce, mouku, osolíme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke směsi.
Vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na prsty.
Mouku přidáváme podle potřeby.
Na pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, vyjmeme ji a do tuku vložíme na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme na kostičky nakrájená jablka a já přidala posekanou šalvěj.
Osolíme a restujeme ještě cca 5 minut.
Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péci v troubě.
Vrátíme zpět slaninu.
Necháme částečně zchladout a vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr.
Těstem vyložíme buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvoříme placičky cca 1cm vysoké.
Uprostřed uděláme důlek a naplníme směsí.
Potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do rozpálené trouby, pečeme 30 min. a poté zvýšíme teplotu na 180°C.
Dopečeme dozlatova.