Ostrá kapsa s hráškem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty (krkovice..)
- 200 g mraženého hrášku
- chilli omáčka
- palička česneku
- koření Argentina
- 1 větší cibule
- olej
- 600 ml vývaru
- hladká mouka na obalení
- párátka na zavření kapes
Postup Ostrá kapsa s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Maso si omyjeme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso okořeníme Argentinou, plátky klademe na sebe, prokládáme česnekem a zakápneme olejem.
Nachystané maso zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice na 24 hodin. Necháme si rozmrazit hrášek. Plátky masa rozložíme a potřeme chilli omáčkou, na jednu polovinu rozložíme hrášek, druhou polovinou zakryjeme a zavřeme párátky.
Jednotlivé balíčky masa obalíme v hladké mouce. Cibulku si očistíme, nakrájíme na jemno a krátce osmažíme na oleji.
Přidáme balíčky masa, opečeme z obou stran, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Hrášek který se nám nevešel do masa, nasypeme 5 minut před koncem vaření do omáčky.