Bramborové knedlíky s medvědím česnekem

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 g předem vařených brambor ve slupce, poté oloupaných
1 starší rohlík nebo houska
30 g medvědího česneku
sůl dle chuti
1 vejce
1 hrst hrubé mouky, cca 30 gramů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme jemně pokrájený medvědí česnek, drobně pokrájený starší rohlík nebo housku, vejce a sůl. Vše dobře promícháme, dle potřeby (moučnatosti brambor) přidáme hrubou mouku, opět promícháme a vytvoříme šišku knedlíku.

  2. Knedlík vložíme do kastrolu s vroucí vodou, opatrně odlepíme ode dna a po vyplavání vaříme pod poklicí, na mírnějším plameni cca 20 minut.

  3. Podáváme například k pečenému vepřovému masu, kachně, huse, uzenému...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!