Bramborové klobásy II.
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 750 g vařených brambor
- sůl dle potřeby
- 2 vejce
- 200 -220 g hrubé mouky - dle potřeby
- 50 g hrubé krupice
- 250 g uzeného nebo jiného masa nebo uzeniny na náplň
- olej nebo jiný tuk na smažení
Postup Bramborové klobásy II.
Postup přípravy receptu
-
Studené vařené brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto rozdělíme na zhruba 3 - 4 díly. Na moukou podsypaném vále těsto vyválíme ne úplně moc tence do tvaru obdélníku. Nakrájíme proužky cca 20 cm dlouhé a 5 cm široké. Na proužky dáme středem náplň a uděláme z nich válečky. Stočíme je do spirály a z obou stran usmažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Podáváme se zelím, špenátem, nebo nějakým zeleninovým salátem. Já měla salát z kysaného zelí.