Opilé kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích paliček
- 2 lžíce oleje
- grilovací koření
- 1 cibule
- 500 g žampionů
- 400-500 ml červeného vína
- 2 lžíce švestkových povidel
- 1 snítka rozmarýnu
- 1-2 lžíce třtinového cukru
- sůl dle potřeby
Postup Opilé kuře
Postup přípravy receptu
-
V rozpáleném oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran. Poté je přemístíme do pekáčku a okořeníme grilovacím kořením.
Ve výpeku osmahneme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a 10 min restujeme. Tuto směs přidáme do pekáčku k paličkám.
Do hrnce nalijeme víno, přidáme povidla a rozmícháme. Necháme svařit, přidáme cukr a sůl dle chuti.
Vaříme 10 minut a pak nalijeme do pekáčku. Přidáme rozmarýn a odkryté pečeme v troubě na 200 st. doměkka cca 1 hodinu.
Výsledná chuť by měla být nasládlá a lehce navinulá. Podáváme s čerstvou nebo opečenou bagetou.