Opilé jablečné hrudky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 175 g hladké mouky
- 100 g hnědého cukru¨
- 150 g másla (Hery)
- 50 g ořechů nebo mandlí
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 jablka
- 50 g rozinek namočených v rumu
Postup Opilé jablečné hrudky
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci másla opražíme nahrubo sekané ořechy nebo mandle a necháme vychladnout.
Zbylé máslo utřeme s cukrem (nerozpustí se), přidáme vejce a našleháme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vejce, ořechy, rozinky, na kostičky (tak 1/2 cm i menší) pokrájená jablka a nabobtnalé rozinky i s tekutinou. Nejlépe rukama hmotu v míse propracujeme, nepoužívejte mixer, jablka by se rozpadla.
Lžičkou nabírejte hromádky o velikosti ořechu a ukládejte je s mírným rozestupem na plech vyložený papírem. Pečte dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 min.