Opilé jablečné hrudky

Recepty, Moučníky

Suroviny

175 g hladké mouky
100 g hnědého cukru¨
150 g másla (Hery)
50 g ořechů nebo mandlí
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
2 jablka
50 g rozinek namočených v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla opražíme nahrubo sekané ořechy nebo mandle a necháme vychladnout.

  2. Zbylé máslo utřeme s cukrem (nerozpustí se), přidáme vejce a našleháme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vejce, ořechy, rozinky, na kostičky (tak 1/2 cm i menší) pokrájená jablka a nabobtnalé rozinky i s tekutinou. Nejlépe rukama hmotu v míse propracujeme, nepoužívejte mixer, jablka by se rozpadla.

  3. Lžičkou nabírejte hromádky o velikosti ořechu a ukládejte je s mírným rozestupem na plech vyložený papírem. Pečte dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!