Bramborové karbanátky se sýrem a kořením na klasické karbanátky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g uvařených brambor
- 1 cibule
- 120 g strouhaného čedaru nebo jiného tvrdého sýra
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1/2 PL hořčice
- sůl
- pepř
- sušená majoránka
- Na trojobal:
- 2 vejce
- hladká mouka
- špetka uzené papriky do mouky na obalení
- strouhanka
- olej na pekáček nebo do formy
Postup Bramborové karbanátky se sýrem a kořením na klasické karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme nahrubo.
Smícháme nastrouhané brambory, vejce, pokrájenou cibuli,nastrouhaný sýr, koření a hořčici.
Karbanátky obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance.
Pečeme v pečící formě nebo v pekáčku, který jsme uvnitř pokapali olejem. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.