Bůček na zázvoru pečený s bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 - 800 g vepřového bůčku
- 500 g brambor
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- zázvor cca 4-5 cm
- kmín
- pepř
- sůl
- uzená paprika
- vývar nebo voda
- lžíce sádla
Postup Bůček na zázvoru pečený s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Bůček a oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na klínky.
Nakrájené maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přidáme česnek se zázvorem. Důkladně vše vetřeme do masa a necháme chvíli odpočinout.
V pekáčku vhodném do trouby rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme. Přidáme cibuli, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté pečeme asi půl hodiny při 200 st.
Brambory osolíme, posypeme paprikou a po půl hodině pečení přidáme do pekáčku k masu. Přikryjeme a pečeme dalších asi 40 minut. do měkka. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a dopečeme do křupava.