Bramboráky s mrkví a pórkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5-6 brambor
- 2 střední mrkve
- 1/4 pórku
- 2 vejce
- 6 stroužků utřeného česneku
- 3-4 lžíce hladké mouky
- trochu mléka
- majoránka (měla jsem čerstvou)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Bramboráky s mrkví a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na hrubo a mrkev na jemno, pórek nakrájíme na drobno. Přidáme česnek, vejce a koření.
Přilijeme mléko, zahustíme moukou a dochutíme solí. Smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova.
Odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme jako přílohu nebo samostatně, třeba s mlékem.