Bramboráky s mrkví a pórkem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5-6 brambor
2 střední mrkve
1/4 pórku
2 vejce
6 stroužků utřeného česneku
3-4 lžíce hladké mouky
trochu mléka
majoránka (měla jsem čerstvou)
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na hrubo a mrkev na jemno, pórek nakrájíme na drobno. Přidáme česnek, vejce a koření.

  2. Přilijeme mléko, zahustíme moukou a dochutíme solí. Smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova.

  3. Odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme jako přílohu nebo samostatně, třeba s mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!