Kokosky medové

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na kokosky:
4 bílky
200 g moučkový cukr
100 g kokosu
100 g medu
50 g strouhanky přesité přes sítko
Linecké těsto:
210 g hladké mouky
170 g másla (hery)
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
kůra z jednoho citronu
Na krém:
100 g čokolády na vaření
50 g rybízové marmelády
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme ve vodní lázni z polovinou cukru dotuha. Za stálého šlehání přidáváme zbylý cukr a nakonec zašleháme med, Odstraníme ze zdroje tepla a opatrně vmícháme kokos a strouhanku.

  2. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme kokosovou hmotou a na pečící papír nastříkáme kolečka. Sušíme v předehřáté troubě na 130°C 50 minut.

  3. Z lineckého těsta vykrajujeme kolečka o velikosti pusinek. Upečeme je dorůžova. Změklé máslo vyšleháme s roztopenou, vychlazenou čokoládou do pěny.

  4. Na pusinky dáme vždy trochu krému a marmelády a slepíme je dohromady s lineckým kolečkem. Pokud chceme, můžeme každou pusinku namáčet do čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!