Pomazánka s celerem a mrkví

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1/2 středního celeru
2 mrkve
3/4 skleničky majolky
1/2 kelímku zakysané smetany
1/2 citronu
celý barevný pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev oloupeme.

  2. Celer nastrouháme na jemném struhadle a zakapeme citronovou šťávou vymačkanou z polovičky citronu (pokud nemáme vymačkávač, dělejme to přes ruku, aby nám tam nenapadaly semínka).

  3. Nastrouháme mrkev (také na jemno), přidáme majolku a zakysanou smetanu, vše řádně opepříme čerstvě na hrubo nadrceným pepřem a mírně osolíme.

  4. Se solí raději nepřeháníme, pomazánka se dá podle chuti dosolit na pečivu - hodí se jak na bílé tak i na tmavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!