Kuřecí roládky s rajčatovým středem a omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 plátky šunky
4 plátky ementálu
8 sušených rajčat v oleji (okapaných)
8 lístků čerstvé bazalky
hladká mouka
2 lžíce rajského protlaku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
kousek skořice
bazalka
cukr
ocet
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl větší tenčí plátek.

  2. Osolíme ho a položíme na něj plátek šunky, ementálu, dvě sušená rajčata a dva lístečky bazalky.

  3. Zarolujeme a zajistíme nití, jehlami nebo párátky.

  4. Povrch roládek osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  5. V hlubší pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat (asi 2 lžíce) a maso na něm zprudka opečeme.

  6. K výpeku přidáme rajský protlak, zasmahneme a do půlky výšky masa zalijeme teplou vodou nebo vývarem.

  7. Přidáme skořici, nové koření, celý pepř, bobkový list, bazalku a pro začátek lžíci cukru a lžíci octa.

  8. Dusíme asi půl hodiny a podle potřeby můžeme dolít trochu vody.

  9. Hotovou omáčku dochutíme solí, případně cukrem a octem a vyjmeme z ní celé koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!