Kuřecí roládky s rajčatovým středem a omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 plátky šunky
- 4 plátky ementálu
- 8 sušených rajčat v oleji (okapaných)
- 8 lístků čerstvé bazalky
- hladká mouka
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- kousek skořice
- bazalka
- cukr
- ocet
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí roládky s rajčatovým středem a omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl větší tenčí plátek.
Osolíme ho a položíme na něj plátek šunky, ementálu, dvě sušená rajčata a dva lístečky bazalky.
Zarolujeme a zajistíme nití, jehlami nebo párátky.
Povrch roládek osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat (asi 2 lžíce) a maso na něm zprudka opečeme.
K výpeku přidáme rajský protlak, zasmahneme a do půlky výšky masa zalijeme teplou vodou nebo vývarem.
Přidáme skořici, nové koření, celý pepř, bobkový list, bazalku a pro začátek lžíci cukru a lžíci octa.
Dusíme asi půl hodiny a podle potřeby můžeme dolít trochu vody.
Hotovou omáčku dochutíme solí, případně cukrem a octem a vyjmeme z ní celé koření.