Bramboráčky s játry
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g oloupaných brambor
- cca 150 g drůbežích jater
- 1 velké vejce
- cca 50 g hladké mouky
- 3 stroužky česneku, dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- majoránka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Bramboráčky s játry
Postup přípravy receptu
-
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a vše ochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem kmínem a majoránkou.
Vše dobře promícháme, dle potřeby zahustíme hladkou moukou a lžící klademe hromádky směsi do pánve s rozpáleným olejem nebo sádlem, kde je zploštíme na placičky, které osmažíme dozlatova a dokřupava z obou stran.
Osmažené bramboráčky klademe na ubrousek nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.
Podáváme samostatně, například s kopečkem kysaného zelí nebo třeba k bramboračce. Vše dle vlastní chuti.