Bramboráčky s játry

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g oloupaných brambor
cca 150 g drůbežích jater
1 velké vejce
cca 50 g hladké mouky
3 stroužky česneku, dle chuti
sůl
pepř mletý
drcený kmín
majoránka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a vše ochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem kmínem a majoránkou.

  2. Vše dobře promícháme, dle potřeby zahustíme hladkou moukou a lžící klademe hromádky směsi do pánve s rozpáleným olejem nebo sádlem, kde je zploštíme na placičky, které osmažíme dozlatova a dokřupava z obou stran.

  3. Osmažené bramboráčky klademe na ubrousek nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.

  4. Podáváme samostatně, například s kopečkem kysaného zelí nebo třeba k bramboračce. Vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!