Borůvkový dortík
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 3 vejce
- 120 g polohrubá mouka
- 120 g cukr krupice
- 3 lžíce vody
- smetana ke šlehání
- ztužovač smetany
- tvaroh
- cukr (do krému dle chuti)
- 2 čiré želé
- velký hrnek borůvek
Postup Borůvkový dortík
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a postupně vmícháme olej, mouku a sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy (24 cm) dáme těsto.
Pečeme v rozehřáté troubě cca 40 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto upečené. Korpus necháme vychladnout a vrátíme jej zpět do formy.
Vyšleháme smetanu se ztužovačem, přidáme cukr a tvaroh a zamícháme. Potřeme vychladnutý piškot krémem, posypeme borůvkami.
Želé uvaříme dle návodu a lžící pomalu naléváme na borůvky. Dáme do ledničky minimálně na 1 hodinu. Před rozevřením formy boky přejedeme nožem, aby se želé netrhalo.