Borůvkový dortík

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 vejce
120 g polohrubá mouka
120 g cukr krupice
3 lžíce vody
smetana ke šlehání
ztužovač smetany
tvaroh
cukr (do krému dle chuti)
2 čiré želé
velký hrnek borůvek

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a postupně vmícháme olej, mouku a sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy (24 cm) dáme těsto.

  2. Pečeme v rozehřáté troubě cca 40 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto upečené. Korpus necháme vychladnout a vrátíme jej zpět do formy.

  3. Vyšleháme smetanu se ztužovačem, přidáme cukr a tvaroh a zamícháme. Potřeme vychladnutý piškot krémem, posypeme borůvkami.

  4. Želé uvaříme dle návodu a lžící pomalu naléváme na borůvky. Dáme do ledničky minimálně na 1 hodinu. Před rozevřením formy boky přejedeme nožem, aby se želé netrhalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!