Amur s česnekem na letní zeleninové směsi
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce amura
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
- polohrubá mouka
- 4 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 50 g anglické slaniny
- 2 lžičky ostré paprikové pasty Harissa
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- olej
Postup Amur s česnekem na letní zeleninové směsi
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji. Každý ještě horký kousek osmažené ryby potřeme rozetřeným stroužkem česneku tak, že na jeden kousek ryby použijeme jeden stroužek.
Slaninu nakrájíme na kousky a spolu s posekanou šalotkou chvilku restujeme na lžičce oleje. Po chvíli přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, zastříkneme worcesterem a podusíme. Pak přimícháme Harissu a vypneme.
Na talíř naklademe zeleninovou směs, na ni položíme porci osmažené počesnekované ryby a podáváme s opečenými brambory.