Amur s česnekem na letní zeleninové směsi

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce amura
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
polohrubá mouka
4 stroužky česneku
1 šalotka
2 papriky
2 rajčata
50 g anglické slaniny
2 lžičky ostré paprikové pasty Harissa
2 lžičky worcesterové omáčky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji. Každý ještě horký kousek osmažené ryby potřeme rozetřeným stroužkem česneku tak, že na jeden kousek ryby použijeme jeden stroužek.

  2. Slaninu nakrájíme na kousky a spolu s posekanou šalotkou chvilku restujeme na lžičce oleje. Po chvíli přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, zastříkneme worcesterem a podusíme. Pak přimícháme Harissu a vypneme.

  3. Na talíř naklademe zeleninovou směs, na ni položíme porci osmažené počesnekované ryby a podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!