Žampionové karbanátky se sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g žampionů
- 1/2 malé cibule
- 1 vejce
- 80 g strouhanky
- 70 g tvrdého tučného sýra
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžíce petrželky
- 2 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř čtyřbarevný
- Na obalení:
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
Postup Žampionové karbanátky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony omyjeme, osušíme a nasekáme na malé kousky. Dáme je do kastrolku, přidáme nakrájenou cibuli, olej, sůl, a kmín. Dusíme, až se odpaří všechna tekutina, dno musí být suché. Nasypeme je do mísy a necháme vychladnout.
Po vychladnutí přidáme na jemno nastrouhaný sýr, strouhanku, vejce, nasekanou petrželku, mletý pepř a dobře promícháme. Podle chuti dosolíme. Z připravené směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Smažíme je v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.