Žampionové karbanátky se sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g žampionů
1/2 malé cibule
1 vejce
80 g strouhanky
70 g tvrdého tučného sýra
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce petrželky
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř čtyřbarevný
Na obalení:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony omyjeme, osušíme a nasekáme na malé kousky. Dáme je do kastrolku, přidáme nakrájenou cibuli, olej, sůl, a kmín. Dusíme, až se odpaří všechna tekutina, dno musí být suché. Nasypeme je do mísy a necháme vychladnout.

  2. Po vychladnutí přidáme na jemno nastrouhaný sýr, strouhanku, vejce, nasekanou petrželku, mletý pepř a dobře promícháme. Podle chuti dosolíme. Z připravené směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

  3. Smažíme je v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!