Borůvkové lívanečky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 ml plnotučného mléka
200 g hladké mouky
150 g čerstvých borůvek
2 lžičky prášku do pečiva
1 větší vejce
1 lžíce rozpuštěného másla
olej
med

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem do pečiva vsypeme do mísy. V jiné míse smícháme vejce s mlékem. Vlijeme do suché směsi a vymícháme, dokud těsto není hladké, bez hrudek. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a větší část borůvek.

  2. Na pánev s nepřilnavým povrchem nalijeme trochu oleje nebo másla a rozehřejeme. Zhruba 1 velkou lžíci těsta vlijeme na pánev a po zhruba 2-3 minutách otočíme, aby lívanečky byly z obou stran zlaté.

  3. Podáváme se zbytkem borůvek polité medem nebo javorovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!