Ačokča plněná sýrovou směsí
Recepty, PředkrmySuroviny
- 10 ks ačokči
- 2 lžíce lučiny
- 2 lžíce jemně strouhané nivy
- 2 lžíce jemně strouhaného čedaru
- 2 naložená sušená rajčata
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl
- několik lístků čerstvé bazalky
- máslo
Postup Ačokča plněná sýrovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme. V misce smícháme lučinu, strouhané sýry, drobně nakrájená sušená rajčata a povolíme zakysanou smetanou. Trochu dosolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku.
Naplníme plody ačokči a poskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C, pět minut necháme rozehřát máslo a zalijeme trochou horké vody. Pečeme dalších dvacet minut. Podáváme jako předkrm s opečeným světlým toustem.