Ačokča plněná sýrovou směsí

Recepty, Předkrmy

Suroviny

10 ks ačokči
2 lžíce lučiny
2 lžíce jemně strouhané nivy
2 lžíce jemně strouhaného čedaru
2 naložená sušená rajčata
1 lžíce zakysané smetany
sůl
několik lístků čerstvé bazalky
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme. V misce smícháme lučinu, strouhané sýry, drobně nakrájená sušená rajčata a povolíme zakysanou smetanou. Trochu dosolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku.

  2. Naplníme plody ačokči a poskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C, pět minut necháme rozehřát máslo a zalijeme trochou horké vody. Pečeme dalších dvacet minut. Podáváme jako předkrm s opečeným světlým toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!