Boloňské špagety na víně
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 cibule (nebo 1 velká)
- 90 g rajského protlaku
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 400 g rajčat
- 150 ml vývaru (hovězí nebo vepřový)
- 150 ml červeného vína
- 2 stonky celeru
- 2 stroužky česneku
- podle chuti sůl
- pepř
- kousek sýra (parmezán) na posypání
- 1 balíček špaget
Postup Boloňské špagety na víně
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme rozpálit olivový olej, přidáme cibuli a posmažíme ji do zesklovatění, přidáme mleté maso a celerové stonky a posmažíme do zhnědnutí.
Pak přidáme mouku, protlak a česnek a vaříme 1 minutu.
Nalijem vývar a víno, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, dále sůl a pepř dle chuti a směs uvedeme do varu.
Ztlumíme var, přikryjeme a vaříme cca. jednu hodinu (do zhoustnutí).
Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě s trochou oleje. Hotové špagety naservírujeme na talíř, polijeme omáčkou a posypeme sýrem. Můžeme přidat třeba čerstvou bazalku na ozdobu.