Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 5 vajec
- 200 g cukr moučky
- 250 - 280 g mouky Schar Mix C
- 10 lžic vody (horké)
- 0,5 prášku do pečiva
Postup Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky od žloutků.
Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny.
Postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva.
Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.
Dáme do formy, na dno jsem dala pečící papír, strany nevymazávala, lépe drží tvar.
Pečeme v mírné troubě tak 160°C do zlatova.
Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy a dortu a pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme nití na 2 - 3 kola. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.