Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

5 vajec
200 g cukr moučky
250 - 280 g mouky Schar Mix C
10 lžic vody (horké)
0,5 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny.

  4. Postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva.

  5. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.

  6. Dáme do formy, na dno jsem dala pečící papír, strany nevymazávala, lépe drží tvar.

  7. Pečeme v mírné troubě tak 160°C do zlatova.

  8. Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy a dortu a pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme nití na 2 - 3 kola. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!