Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 20 g lískových oříšků
- 20 g másla
- 60 g oloupaného jablka
- 1 vejce
- 45 g krupicového cukru
- 1 polévková lžíce medu
- 200 ml mléka
- 220 g bezlepkové mouky na pečení
- 1 čajová lžička kakaa
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/4 čajové lžičky jedlé sody
Postup Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Rozpusťte máslo.
Lískové ořechy nasekejte nahrubo.
Jablko nastrouhejte na jemném struhadle.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ručním šlehačem vyšlehejte do husté pěny.
Přidejte lžíci medu, mléko a promíchejte.
V míse smíchejte mouku, kakao, skořici a jedlou sodu. Sypkou směs přidejte k mléčné a lehce promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo a důkladně směs promíchejte.
Směsí naplňte košíčky, asi 1 cm pod okraj. Posypte nasekanými ořechy. Vložte do trouby a pečte 40 minut.