Bezlepkové jablečné muffiny
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g tapiokové mouky
- 150 g bezlepkové mouky Jizerka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/3 lžičky mletého hřebíčku
- 1/3 lžičky mletého badyánu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
- 120 g třtinového cukru
- 100-150 ml mléka
- 50 ml rumu
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 2 jablka (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
- mandlové hranolky
- maliny
Postup Bezlepkové jablečné muffiny
Postup přípravy receptu
-
Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření promícháme. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, rum a část mléka, promícháme a postupně i s nastrouhanými jablky a mandlemi přidáváme do sypké směsi. Podle potřeby přilijeme mléko.
Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložíme papírový košíček. Do každého košíčku dáme lžíci těsta, vložíme malinu (nejlépe čerstvou nebo mraženou, já jsem použil kompotovanou a není to ono) a doplníme do 3/4 těstem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Propečenost kontrolujeme špejlí.