Bezlepkové domácí těstoviny

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 vejce
voda (tolik, co se vejde do půl skořápky od vajíčka)
1 lžíce rýžové mouky
1 lžíce cizrnové mouky
8 lžic hladké kukuřičné mouky
4 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme vejce s vodou, potom mouky a nakonec škrob. Vypracujeme tužší těsto, které dáme do strojku na těstoviny a vytvoříme tvary podle zvoleného nástavce.

  2. Vaří se ve vroucí osolené vodě velice krátce, cca 3-5 minut.

  3. Podáváme jako normální těstoviny, jen jsou křehčí. Pokud je necháme úplně uschnout, můžeme je uchovat v uzavřené dóze.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!