Bezlepkové domácí těstoviny
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 vejce
- voda (tolik, co se vejde do půl skořápky od vajíčka)
- 1 lžíce rýžové mouky
- 1 lžíce cizrnové mouky
- 8 lžic hladké kukuřičné mouky
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
Postup Bezlepkové domácí těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme vejce s vodou, potom mouky a nakonec škrob. Vypracujeme tužší těsto, které dáme do strojku na těstoviny a vytvoříme tvary podle zvoleného nástavce.
Vaří se ve vroucí osolené vodě velice krátce, cca 3-5 minut.
Podáváme jako normální těstoviny, jen jsou křehčí. Pokud je necháme úplně uschnout, můžeme je uchovat v uzavřené dóze.