Bezlepkové černé rohlíčky s krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 220 g BL mouky
- 100 g kokosové mouky
- 2 žloutky
- 3 PL kakaa
- 1 PL rumu nebo vaječného koňáku
- 1/2 ČL skořice
- ½ KL xanthanu
- Krém:
- 250 g změklého másla
- 1 vanilkový pudink
- 300 ml mléka
- 2 PL cukru
- 1 sáček kvalitního vanilkového cukru (ne vanilín)
- 1 PL rumu
Postup Bezlepkové černé rohlíčky s krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si v mixéru uděláme ze strouhaného kokosu mouku. Smícháme na vále suché ingredience. Uprostřed vmícháme pomocí vidličky žloutky a rum a nakonec změklé máslo. Necháme odležet do druhého dne.
Nahřejeme troubu na 180°C. Formičky na rohlíčky přestříkneme olejem na pečení ve spreji. Kousky těsta vyplníme formičky a dáme péct na cca 15 min.(dle typu trouby) Necháme ve formičkách vychladnout a opatrně vyklopíme.
Z mléka, cukrů a pudinkového prášku svaříme klasický pudink, který dáme pod fólii vychladnout do pokojové teploty. Máslo našleháme do hladké bělavé hmoty. Pudink v kastrolu prošleháme metlami do hladka a spojíme jej šleháním s máslem a rumem do hladkého krému.
Krém dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a nanášíme na půlku rohlíčku, kterou přiklopíme druhou půlkou rohlíčku Uložíme do chladu.