Bezlepkové černé rohlíčky s krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
220 g BL mouky
100 g kokosové mouky
2 žloutky
3 PL kakaa
1 PL rumu nebo vaječného koňáku
1/2 ČL skořice
½ KL xanthanu
Krém:
250 g změklého másla
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
2 PL cukru
1 sáček kvalitního vanilkového cukru (ne vanilín)
1 PL rumu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v mixéru uděláme ze strouhaného kokosu mouku. Smícháme na vále suché ingredience. Uprostřed vmícháme pomocí vidličky žloutky a rum a nakonec změklé máslo. Necháme odležet do druhého dne.

  2. Nahřejeme troubu na 180°C. Formičky na rohlíčky přestříkneme olejem na pečení ve spreji. Kousky těsta vyplníme formičky a dáme péct na cca 15 min.(dle typu trouby) Necháme ve formičkách vychladnout a opatrně vyklopíme.

  3. Z mléka, cukrů a pudinkového prášku svaříme klasický pudink, který dáme pod fólii vychladnout do pokojové teploty. Máslo našleháme do hladké bělavé hmoty. Pudink v kastrolu prošleháme metlami do hladka a spojíme jej šleháním s máslem a rumem do hladkého krému.

  4. Krém dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a nanášíme na půlku rohlíčku, kterou přiklopíme druhou půlkou rohlíčku Uložíme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!