Bezlepková bublanina s jahodami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g bezlepkové mouky Jizerka
- 125 g cukru
- 2 vejce
- 60 ml mléka
- 60 ml oleje
- 1/4 bezlepkového prášku do pečiva
- špetka xantanové gumy
- špetka soli
- vanilková tresť
- lčička limetkové šťávy
- limetková kůra
Postup Bezlepková bublanina s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny, né do tuhého sněhu.
Přidáme žloutky a prošleháme.
Následně mléko s olejem, trestí a limetovou šťávou a kůrou.
Nakonec zašleháme do hladka mouku, smíchanou s kypřícím práškem a xantanovou gumou.
Rozetřeme do sprejem na pečení vystříkaného polovičního plechu, poklademe pokrájenými jahodami.
Vložíme do trouby vyhřáté cca na 160°C, ve které máme plecháček s vodou. To aby se těsto zbytečně nevysoušelo.
Pečeme do zlatavé barvy. Upečenost ozkusíme párátkem.