Bezlepková bublanina s jahodami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g bezlepkové mouky Jizerka
125 g cukru
2 vejce
60 ml mléka
60 ml oleje
1/4 bezlepkového prášku do pečiva
špetka xantanové gumy
špetka soli
vanilková tresť
lčička limetkové šťávy
limetková kůra

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny, né do tuhého sněhu.

  2. Přidáme žloutky a prošleháme.

  3. Následně mléko s olejem, trestí a limetovou šťávou a kůrou.

  4. Nakonec zašleháme do hladka mouku, smíchanou s kypřícím práškem a xantanovou gumou.

  5. Rozetřeme do sprejem na pečení vystříkaného polovičního plechu, poklademe pokrájenými jahodami.

  6. Vložíme do trouby vyhřáté cca na 160°C, ve které máme plecháček s vodou. To aby se těsto zbytečně nevysoušelo.

  7. Pečeme do zlatavé barvy. Upečenost ozkusíme párátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!