Bavorske restovane brambory jak je delam ja

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 vetsich brambor
1-2 vejce
slanina (nejlepe Tiroler Speck)
1 cervena cibule
2-3 stroužky cesneku
olej
maslo
sul
pepr
červená sladká paprika mletá

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe jeden den předem uvaříme brambory v celku a neoloupané. Dáme do chladu. Brambory nesmí být úplně do měkka jinak se budou při restování rozpadat.

  2. Po vychlazení brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, ne moc silná. Na velké pánvi rozpálíme olej a trochu másla, můžeme i tzv. Butterschmalz, přepuštěné máslo, ten chutná nejlépe.

  3. Cibulku pokrájíme na drobné kostičky, česnek na slabé plátky a slaninu na kostičky.

  4. Brambory poklademe na pánvičku posolíme opepříme a ochutíme červenou paprikou, na mírnějším ohni smažíme z obou stran. Když se brambory začínají pěkně opékat, přidáme cibulku a česnek.

  5. Na vedlejší malé pánvi si opečeme slaninu. Když jsou brambory pěkně křupavé, přimícháme slaninu a rozklepneme a vmícháme vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!