Bavorske restovane brambory jak je delam ja
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 vetsich brambor
- 1-2 vejce
- slanina (nejlepe Tiroler Speck)
- 1 cervena cibule
- 2-3 stroužky cesneku
- olej
- maslo
- sul
- pepr
- červená sladká paprika mletá
Postup Bavorske restovane brambory jak je delam ja
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe jeden den předem uvaříme brambory v celku a neoloupané. Dáme do chladu. Brambory nesmí být úplně do měkka jinak se budou při restování rozpadat.
Po vychlazení brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, ne moc silná. Na velké pánvi rozpálíme olej a trochu másla, můžeme i tzv. Butterschmalz, přepuštěné máslo, ten chutná nejlépe.
Cibulku pokrájíme na drobné kostičky, česnek na slabé plátky a slaninu na kostičky.
Brambory poklademe na pánvičku posolíme opepříme a ochutíme červenou paprikou, na mírnějším ohni smažíme z obou stran. Když se brambory začínají pěkně opékat, přidáme cibulku a česnek.
Na vedlejší malé pánvi si opečeme slaninu. Když jsou brambory pěkně křupavé, přimícháme slaninu a rozklepneme a vmícháme vejce.