Barevné šťouchané brambory

Recepty, Přílohy

Suroviny

1,5 kg brambor
750 g mrkve
1 velký pórek
2-3 červené cibule
2 stroužky česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka (přibližně 20 minut).

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli a pórek.

  3. Na pánvičce rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme. Po chvíli přidáme pórek a prolisovaný česnek.

  4. Z hrnce s uvařenými bramborami a mrkví slijeme většinu vody, necháme asi 3 cm na dně. Rozmačkáme šťouchadlem, vmícháme orestovanou cibulku a pórek a dosolíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!