Krkovička v zázvorové marinádě s chilli papričkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 silnější plátky vepřové krkovice (cca 2,5 - 3 cm silné)
- 4 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 a půl PL citronové šťávy
- 3 - 4 PL sojové omáčky
- 1 lžička sypké sladké papriky
- 2-3 PL olivového oleje
- 1 PL medu
- 1 chilli červená paprička
Postup Krkovička v zázvorové marinádě s chilli papričkou
Postup přípravy receptu
-
Zázvor oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme. Papričku nakrájíme na malinké kousky. Citronovou šťávu smícháme s medem a sojovou omáčkou.
Vmícháme nastrouhaný zázvor, česnek a sladkou červenou papriku. Maso kuchyňsky upravíme, po stranách nařízneme a dobře potřeme touto marinádou. Dáme do chladu na cca 3 hodiny odležet.
Vyndáme, otřeme marinádu (česnek a a zázvor), pokapeme zlehka olivovým olejem a pečeme na 180 stupňů v rozehřáté troubě - na 10 minut. Stále podléváme výpekem a dál dáme péci na program gril na cca dalších 10 minut. Podáváme se salátem nebo s brambory.