Škvarkové bulinky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 230 ml (g) vody
- lžička cukru
- 25 g droždí
- 1 vejce
- 100 g žitného kvásku
- 200 g mletých škvarků
- 550 g hladké mouky
- lžička sušeného česneku
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
Postup Škvarkové bulinky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Těsto. Bez pekárny těsto zpracujeme ručně nebo v robotu - v troše vody rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky (vše z přichystaných surovin), necháme 20-30 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple asi hodinu vykynout.
Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme podlouhlou bulku. Na plechu je necháme vykynout, potřeme vejcem, posypeme semínky, hrubou solí a v rozehřáté troubě (asi 170-180°C) upečeme. Necháme vychladnout na mřížce, aby se zespodu nezapařily.