Barevné makronky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g mandlové mouky
200 g moučkového cukru
200 g cukru krupice
150 g bílků
Náplň bílá čokoláda:
250 g bílé čokolády
250 g šlehačky
Pistáciová verze:
přidá se cca 50 g pistáciové pasty

Postup přípravy receptu

  1. Promíchejte mandlovou mouku s moučkovým cukrem.

  2. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup.

  3. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup.

  4. Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí.

  5. Rozdělte do mističek podle toho, jak barevné je chcete mít, do každé přidejte pár kapek barviva a promíchejte.

  6. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky.

  7. Abyste je měli stejně velké, na spodní stranu pečícího papíru si tužkou namalujte stejně velká kolečka. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl.

  8. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.

  9. Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!