Rychlá rýže na večerní zobání místo chipsů

Recepty, Přílohy

Suroviny

4 pytlíky rýže
kari koření
2 cibule
jarní směs mražená
2 kostky bujonu (dle chuti)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Povařím rýži dle návodu ve vodě se solí s kari kořením a nechám okapat.

  2. Vezmu velkou pánev a naliji do ní olej. Nechám chvíli a nasypu na drobno nakrájenou cibulku a podusím. Pak přisypu jarní směs a dusím, dokud zeleninka nezměkne. Klidně podleji ještě jednou vodou.

  3. Pak přidám krásně žlutou rýži od kari a smíchám na pánvi se zeleninou.

  4. V rychlovarné konvici uvařím půl litru vody a zaliji v hrnci 2 bujony za stálého míchání. Vzniklý vývar pak naliji na směs na pánvičce a míchám, dokud se voda nevypaří - cca 5 minutek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!