Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 konzerva červených fazolí
1 konzerva bílých fazolí
1 balení rukoly 125 g
250 g cherry rajčátek
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
ZÁLIVKA:
1 lžíce dijonské hořčice
1-2 lžíce medu
citronová šťáva z jednoho citronu
citronová kůra z 1/2 citronu nastrouhaná
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce na saláty. Fazole propláchneme a necháme okapat.

  2. Rukolu dáme k fazolím, přidáme půlky cherry rajčátek, tuňáka bez nálevu a opatrně promícháme se zálivkou, kterou jsme si připravily našleháním všech surovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!