Fazolový salát s tuňákem a rukolou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1 balení rukoly 125 g
- 250 g cherry rajčátek
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- ZÁLIVKA:
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1-2 lžíce medu
- citronová šťáva z jednoho citronu
- citronová kůra z 1/2 citronu nastrouhaná
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Fazolový salát s tuňákem a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Rukolu omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce na saláty. Fazole propláchneme a necháme okapat.
Rukolu dáme k fazolím, přidáme půlky cherry rajčátek, tuňáka bez nálevu a opatrně promícháme se zálivkou, kterou jsme si připravily našleháním všech surovin.