Zapečené těstoviny se zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balík těstovin
1 hlava bílého zelí
1 cibule
pepř, sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu. Jakmile budou hotové, scedíme a propláchneme studenou, vodou aby byly úplně studené. Necháme je v cedníku.

  2. Do většího hrnce zpěníme na oleji cibulku do zlatova. Zelí omyjeme a nakrouháme na menší kousky. Nakrouhané zelí pomalu vložíme do hrnce k cibulce a restujeme na mírném ohni. Zelí dochutíme pepřem a solí popřípadě trochu cukrem a přilijeme cca 200 ml vody (záleží na množství zelí, ať se nepřipálí v hrnci a zároveň ať tam neplave). Vařím tak dlouho, dokud zelí nezměkne.

  3. Do pekáče vložím odstáté těstoviny a k tomu přidám připravené zelí. Vše promíchám a vložím do trouby zhruba na 20 min. na 200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!