Zapékané rybí filety
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z ryb - já použila tresku tmavou
- 6 větších brambor
- 150 g blaťáckého zlata (goudy, eidamu, čedaru apod.)
- 2 polévkové lžíce zelených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
- bylinkové koření na ryby (nebo jaké máme oblíbené)
- máslo
- olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl bílého suchého vína
Postup Zapékané rybí filety
Postup přípravy receptu
-
Brambory si dáme vařit ve slupce, poté je necháme vychladnout a spolu se sýrem je nahrubo nastrouháme, přidáme posekané bylinky, osolíme a promícháme.
Filety si osušíme, osolíme a posypeme špetkou koření. Na pánvi si rozpálíme máslo s olejem a filety z obou stran zprudka opečeme. Přendáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme ještě kousek másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli s česnekem, podlijeme vínem a necháme minutku provařit.
Vlijeme na filety a vše poklademe bramborovou směsí. Zapékáme v rozpálené troubě na 200°C tak, aby se nám vytvořila kůrčička.