Zapékané rybí filety

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z ryb - já použila tresku tmavou
6 větších brambor
150 g blaťáckého zlata (goudy, eidamu, čedaru apod.)
2 polévkové lžíce zelených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
bylinkové koření na ryby (nebo jaké máme oblíbené)
máslo
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dcl bílého suchého vína

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si dáme vařit ve slupce, poté je necháme vychladnout a spolu se sýrem je nahrubo nastrouháme, přidáme posekané bylinky, osolíme a promícháme.

  2. Filety si osušíme, osolíme a posypeme špetkou koření. Na pánvi si rozpálíme máslo s olejem a filety z obou stran zprudka opečeme. Přendáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme ještě kousek másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli s česnekem, podlijeme vínem a necháme minutku provařit.

  3. Vlijeme na filety a vše poklademe bramborovou směsí. Zapékáme v rozpálené troubě na 200°C tak, aby se nám vytvořila kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!