Citronové vepřové s fazolkami a zázvorem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa (měla jsem plec)
2 větší cibule
1 paprika
2 hrsti zelených fazolek
1 lžíce kysané smetany
grilovací koření
zázvor
sušený česnek
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička nastrouhané citronové kůry
trochu špaldové mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na plátky, mírně je naklepeme, osolíme, protáhneme špaldovou moukou a v kastrolu na oleji zprudka maso opečeme, na něj hodíme cibuli na proužky, promícháme a dusíme tak 10 minut.

  2. Potom přidáme grilovací koření, zázvor, sušený česnek, citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou dobře umytého citronu, dolijeme vodou, aby bylo maso potopeno. Dusíme dokud maso nezačíná měknout.

  3. V té chvíli ještě přidáme papriku na proužky, fazolky, dochutíme solí a kysanou smetanou a ještě promícháme a necháme do doby, až je zelenina hotová.

  4. Není třeba zahušťovat, jelikož špaldová mouka z masa zahustí dostatečně, komu by to bylo málo dohustí moukou ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!