Citronové vepřové s fazolkami a zázvorem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa (měla jsem plec)
- 2 větší cibule
- 1 paprika
- 2 hrsti zelených fazolek
- 1 lžíce kysané smetany
- grilovací koření
- zázvor
- sušený česnek
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- trochu špaldové mouky
- olej
- sůl
Postup Citronové vepřové s fazolkami a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na plátky, mírně je naklepeme, osolíme, protáhneme špaldovou moukou a v kastrolu na oleji zprudka maso opečeme, na něj hodíme cibuli na proužky, promícháme a dusíme tak 10 minut.
Potom přidáme grilovací koření, zázvor, sušený česnek, citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou dobře umytého citronu, dolijeme vodou, aby bylo maso potopeno. Dusíme dokud maso nezačíná měknout.
V té chvíli ještě přidáme papriku na proužky, fazolky, dochutíme solí a kysanou smetanou a ještě promícháme a necháme do doby, až je zelenina hotová.
Není třeba zahušťovat, jelikož špaldová mouka z masa zahustí dostatečně, komu by to bylo málo dohustí moukou ve vodě.