Banánový flapjack v čokoládě

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Korpus:
3 hrsti ovesných vloček
(ideálně jemných)
1 přezrálý banán
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíze burákového másla
2-3 lžíce kokosového cukru
(lze nahradit třtinovým)
můžeme přidat i trochu namletých oříšků, semínka, rozinky,...
Krém:
1 přezrálý banán
asi 2 lžíce burákového másla
kokosový cukr podle chuti
čokoláda 52% k namáčení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme banán, olej, máslo, cukr a nakonec do hmoty zamícháme vločky a semínka. Jakmile nám vznikne kompaktnější těsto, namačkáme ho do malého pekáčku (cca 20 x 30 cm) s pečícím papírem a dáme péct na 180°C, asi 20 min., (jakmile povrch zezlátne).

  2. Necháme vychladit a na studenou placku natřeme krém, který ideálně uděláme tyčovým mixérem.

  3. Dílo dáme vychladit do lednice. Pak nakrájíme na špalíčky, které máčíme ve vysokoprocentní čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!