Banánový flapjack v čokoládě
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Korpus:
- 3 hrsti ovesných vloček
- (ideálně jemných)
- 1 přezrálý banán
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíze burákového másla
- 2-3 lžíce kokosového cukru
- (lze nahradit třtinovým)
- můžeme přidat i trochu namletých oříšků, semínka, rozinky,...
- Krém:
- 1 přezrálý banán
- asi 2 lžíce burákového másla
- kokosový cukr podle chuti
- čokoláda 52% k namáčení
Postup Banánový flapjack v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme banán, olej, máslo, cukr a nakonec do hmoty zamícháme vločky a semínka. Jakmile nám vznikne kompaktnější těsto, namačkáme ho do malého pekáčku (cca 20 x 30 cm) s pečícím papírem a dáme péct na 180°C, asi 20 min., (jakmile povrch zezlátne).
Necháme vychladit a na studenou placku natřeme krém, který ideálně uděláme tyčovým mixérem.
Dílo dáme vychladit do lednice. Pak nakrájíme na špalíčky, které máčíme ve vysokoprocentní čokoládě.