Balkánské mleté šišky s přílohou rajčat a žampionů

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého míchaného masa
200 g balkánského sýra
3 syrové brambory
2 vejce
2 cibule
1 houska nebo rohlík
mléko (na polití housky)
lžička drceného kmínu
1 pořádnou hrst petrželky
olej
pepř
sůl
6 rajčat
6 žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme do trošky mléka a do mísy si připravíme mleté maso, ke kterému nastrouháme syrové brambory, balkánský sýr, ze kterého si kousek necháme na později, dáme vejce pepř, sůl-s tou šetřit! sýr je dost slaný! a ještě dáme vymačkanou housku.

  2. Pak všechno pěkně ručně promícháme. Pokud se nám masa bude zdát řidší, dohustíme strouhankou.

  3. Tvarujeme šišky, nebo jiný tvar a ty obalíme v posekané petrželce.

  4. Na pánev si dáme malé množství oleje a když je horký, tak ze všech stran šišky rychle opečeme a hned je skládáme do pekáčku.

  5. Dáme péct tak na 200°C. Z

  6. atím si chvilku na té stejné pánvi podusíme nakrájená rajčata a žampiony, osolíme, opepříme a přidáme k pečeným šiškám i se šťávou a navrch rozdrobíme ten kousek balkánského sýra, který jsme si nechali.

  7. Šťávu která nám v pánvi zbyla naředíme trochu vodou a promícháme.

  8. Dopečeme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!