Vitrážové perníčky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

120 g Hery
4 lžíce medu
4 celá vejce
800 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
2 lžička sody
2 lžíce perníkového koření(pozor-ne kypřící prášek do perníku!)
Pomlela jsem si od oka
nové koření
anýz
badyán
hřebíček
skořici
Na vitráž tvrdé bonbony vzala jsem BonPari

Postup přípravy receptu

  1. Tuk s medem rozpustíme v mikrovlně. Necháme zchladnout a vyšleháme. Nalijeme do DP. Vsypeme sypké suroviny a spustíme program těsto. V čase, kdy je v programu etapa na kynutí (což se tohoto netýká), nastavím tento program ještě jednou a nechám jen propracovat. Pokud by se zdálo těsto hutnější, přidat případně lžíci oleje. Pak ho můžeme buď hned zpracovat a nebo nechat libovolně dlouho odpočívat.

  2. Potom vyválíme a vykrajujeme libovolné velikonoční tvary. Do každého vykrojíme nějaký motiv - srdíčko,kytičku. Přeneseme na pečící papír (jinak by se vitrážka přilepila). Do vykrojených okýnek nasypeme podrcené bonbony a necháme klasicky upéct. Je nutno nechat zchladnout po upečení na plechu, aby vitráž ztvrdla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!