Balkánské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 rajčata
1 cibule
1 zelená paprika
grilovací koření
sůl
pepř
2 dcl bílého vína
2 lžíce kečupu
2-3 stroužky česneku
kuřecí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Omytá stehna osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením a na drobně pokrájené cibuli z obou stran osmahneme.

  2. Mezitím si nakrájíme spařená a oloupaná rajčata a na proužky očištěnou a jadérek zbavenou zelenou papriku.

  3. Zeleninu přihodíme k masu, chvilku ještě společně opékáme - spíše dusíme ve vl. šťávě, poté zalijeme bílým vínem

  4. Pod pokličkou dusíme asi 25 min. Podle potřeby podléváme vodou. Můžeme přidat i kuřecí bujón, omáčka dostane výraznější chuť.

  5. Je-li maso dostatečně měkké, prolisujeme do omáčky česnek a přidáme kečup a krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!