Balkánské kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- 2 dcl bílého vína
- 2 lžíce kečupu
- 2-3 stroužky česneku
- kuřecí bujón
Postup Balkánské kuře
Postup přípravy receptu
-
Omytá stehna osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením a na drobně pokrájené cibuli z obou stran osmahneme.
Mezitím si nakrájíme spařená a oloupaná rajčata a na proužky očištěnou a jadérek zbavenou zelenou papriku.
Zeleninu přihodíme k masu, chvilku ještě společně opékáme - spíše dusíme ve vl. šťávě, poté zalijeme bílým vínem
Pod pokličkou dusíme asi 25 min. Podle potřeby podléváme vodou. Můžeme přidat i kuřecí bujón, omáčka dostane výraznější chuť.
Je-li maso dostatečně měkké, prolisujeme do omáčky česnek a přidáme kečup a krátce povaříme.