Rozlítaní ptáčci
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g masa (kuřecí prsa, hovězí zadní)
- 4 vejce natvrdo
- 15 dkg slaniny
- 3 kyselé okurky
- 1 smetana
- 2 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- hořčice
- vývar
- mouka
Postup Rozlítaní ptáčci
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, poté přidáme na plátky nakrájené a mírně naklepané (osolené, opepřené, potřené hořčicí) maso. Opečeme ho a zalijeme vývarem, pak dusíme dle druhu masa doměkka.
Vedle na pánvi opečeme slaninu na proužky. Uvaříme vejce natvrdo, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtiny. Když je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku zahustíme vodou a moukou a celé rozmixujeme ponorným mixerem - cibuli nechávám, krásně omáčku zahustí.
Vrátíme maso a vše provaříme, pak přidáme slaninu, vajíčka krájená nadrobno, kyselé okurky a nakonec přimícháme smetanu a ještě krátce provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.