Bábovka se zakysanou smetanou 2
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g zakysané smetany
- 0,5 hrnku oleje
- 0,5 hrnku mléka
- 2 lžíce kakaa
Postup Bábovka se zakysanou smetanou 2
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Během dalšího šlehání pomalým pramínkem přiléváme olej a zašleháme, potom zašleháme po částech smetanu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a krátce prošleháme.
Polovinu až třičtvrtě těsta nalejeme do vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formy.Do zbytku těsta zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 40-45 minut, zkoušíme špejlí).