Zapečené brambory s mletým masem a zelím na smetaně

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vařených brambor ve slupce (ne úplně uvařených, protože je budeme ještě péct)
500 g mletého vepřového masa
150 g - 200 g sterilizovaného zelí
1 malá cibule
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
1 červená paprika
2 kelímky smetany 33%
sýr na posypání (cca 10 dkg až 15 dkg)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek, mleté vepřové maso, osolíme, přidáme drcený kmín, nakrájenou červenou papriku, nakonec zelí a vše důkladně osmažíme.

  2. Do zapékací mísy dáme vařené oloupané a na plátky nakrájené brambory, které trochu osolíme. Na brambory naklademe osmaženou směs, nahoru nasypeme nastrouhaný sýr a vše zalijeme smetanou 33%.

  3. Dáme do předehřáté trouby zapéct při 180° na cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!