Zapečené brambory s mletým masem a zelím na smetaně
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g vařených brambor ve slupce (ne úplně uvařených, protože je budeme ještě péct)
- 500 g mletého vepřového masa
- 150 g - 200 g sterilizovaného zelí
- 1 malá cibule
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 červená paprika
- 2 kelímky smetany 33%
- sýr na posypání (cca 10 dkg až 15 dkg)
Postup Zapečené brambory s mletým masem a zelím na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek, mleté vepřové maso, osolíme, přidáme drcený kmín, nakrájenou červenou papriku, nakonec zelí a vše důkladně osmažíme.
Do zapékací mísy dáme vařené oloupané a na plátky nakrájené brambory, které trochu osolíme. Na brambory naklademe osmaženou směs, nahoru nasypeme nastrouhaný sýr a vše zalijeme smetanou 33%.
Dáme do předehřáté trouby zapéct při 180° na cca 30 minut.