Vepřové plátky na fenyklu, paprikách a rajčatech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa (kýta, kotleta, krkovice)
1 bulva čerstvého fenyklu
1 velká bílá paprika
2 rajčata
1 cibule
70 g rajčatový protlak
koření na steak
půl lžičky čubrice (není nutná)
1-2 lžičky cukru
sůl
pepř
2 lžíce sádla (kdo chce dá olej)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme očištěný fenykl a cibuli na měsíčky, papriku na větší nudličky a spařená oloupaná rajčata na kousky. Omyté, papírovou utěrkou osušené maso nakrájíme na 4 plátky, mírně naklepeme a posypeme steakovým kořením.

  2. Na pánvi opečeme na sádle maso z obou stran. Dáme stranou nebo použijeme druhou hlubší pánev, na které opět na sádle nejprve orestujeme cibuli a fenykl. Po chvilce přidáme papriku, ještě minutu restujeme, přidáme rajčata a podle potřeby i trochu vody.

  3. Za stálého míchání přidáme protlak, 100 ml vody, půl lžičky čubrice (koření běžné v obchodech), podle chuti cukr, steak koření nebo sůl a pepř. Podusíme krátce tak, aby vše zůstalo na skus. Na směs zeleniny dáme prohřát maso a ihned podáváme nejlépe s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!