Český trhanec s teplými malinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g čerstvých malin
- 4 vejce
- 120 g hladké mouky
- 0,25 l mléka
- 30 g cukru
- sůl
- 30 g mandlových lupínků
- 30 g hrozinek
- mandlový sirup
- olej nebo
- máslo na pečení
Postup Český trhanec s teplými malinami
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, žloutků, cukru, soli a mléka připravíme řidší těsto, do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Do hotového těsta vmícháme rozinky a mandlové hoblinky.
Těstíčko pečeme na pánvi po obou stranách. Upečenou palačinku roztrháme a kousky a ještě lehce opečeme. Podáváme přelité ohřátým mandlovým sirupem, do něhož jsme rozmačkali čerstvé maliny.