Kuřecí plněná kapsa se sýrem na pivu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 10 dkg tvrdého sýru (gouda nebo eidam)
- olej
- sůl
- pepř
- 2 dl černého piva (kozel)
- hladká mouka + voda na zahuštění.
Postup Kuřecí plněná kapsa se sýrem na pivu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Opatrně je nařízneme a do vzniklé kapsy dáme sýr pokrájený na kostičky. Spíchneme párátky a maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme z obou stran dozlatova. Poté ho přendáme na pekáček, kde ho podlijeme pivem. Vložíme do trouby na cca 200 ° a pečeme po dobu zhruba 30 minut.
V případě potřeby zahustíme (hladká mouka+voda, pouze trochu)
Podávat můžeme s bramborem.