Ztracené vejce s žampionovo - chřestovou omáčkou
Recepty, PředkrmySuroviny
- čerstvé vejce
- sterilované žampiony
- sterilovaný bílý chřest
- kousek nivy nebo jiného sýru
- 1 malá šalotka nebo cibulka
- máslo
- snítka čerstvého tymiánu
- petrželka
- smetana na vaření
- ocet
- sůl
- pepř
Postup Ztracené vejce s žampionovo - chřestovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na másle si zpěníme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme žampiony, snítku tymiánu, osolíme, opepříme a chvilku restujeme.
Zalijeme smetanou, vmícháme malý kousek nivy nebo jiného sýru a necháme rozpustit.
Nakonec dáme prohřát na kousky pokrájený chřest a petrželku.
V hrnci uvedeme do varu vodu s trochou octa, vejce si vyklepneme do naběračky, kterou opatrně vlijeme vejce do vody. Zmírníme var a necháme ztuhnout bílek. Jakmile je bílek tuhý, vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned podáváme s omáčkou a pečivem. Vejce osolíme a opepříme.