Ztracené vejce na štěrbáku

Recepty, Saláty

Suroviny

15 g slaniny
1 PL oleje
1 stroužek česneku
250 g hlívy ústřičné
7 PL bílého vinného octa
1 hlávka štěrbáku
pepř
sůl
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu pomali vypékáme.

  3. Přidáme drcený česnek.

  4. Houby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  5. Přidáme ke slanině a opékáme, dokud se z nich neopaří voda.

  6. Opepříme a zalijeme třemi lžícemi octa.

  7. Štěrbák omyjeme, rozebereme a rozdělíme na talíře. 7,5dl osolené vody se zbylým octem uvedeme k varu a vaříme vejce na mírném plameni 4 minuty.

  8. Vyjmeme odpěňovací lžící.

  9. Na listy salátu rozdělíme houby a slaninu, přidáme ztracené vejce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!