Ztracené vejce na štěrbáku
Recepty, SalátySuroviny
- 15 g slaniny
- 1 PL oleje
- 1 stroužek česneku
- 250 g hlívy ústřičné
- 7 PL bílého vinného octa
- 1 hlávka štěrbáku
- pepř
- sůl
- 4 vejce
Postup Ztracené vejce na štěrbáku
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu pomali vypékáme.
Přidáme drcený česnek.
Houby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Přidáme ke slanině a opékáme, dokud se z nich neopaří voda.
Opepříme a zalijeme třemi lžícemi octa.
Štěrbák omyjeme, rozebereme a rozdělíme na talíře. 7,5dl osolené vody se zbylým octem uvedeme k varu a vaříme vejce na mírném plameni 4 minuty.
Vyjmeme odpěňovací lžící.
Na listy salátu rozdělíme houby a slaninu, přidáme ztracené vejce a ihned podáváme.